Resultat 2012

2012-10-13 Utställning Sundsvall

Charlie´s andra utställning i öppen klass vilket gick strålande. Hon skötte sig jättebra och jag tror domaren fastnade mycket för hennes söta ansikte och trevliga temperament :). Men det räckte tyvärr inte hela vägen i dagens konkurrens.

Charlie kom 3:a bland Öppen klass tikarna med Excellent.

Hennes kritik:

"Acceptabel storlek. Kvadratiskt byggd med bra linjer. Mycket välskuret huvud. Välformade ögon. Välburna öron av bra storlek. Bra bett. Prima hals, manke och överlinje. Härlig kropp och underlinje. Bra vinklar. Bra päls och färg. Rör sig parallellt med tillräckligt steg. Härligt temperament! "

Domare: Birk Carsten, Danmark

Charlie och Josefin Charlie

 

Nordmaling, Agility och Hoppklass 2, 2012-09-22 - 2012-09-23

Bästa tävlingshelgen i år för Charlies del! Vilken fart och vilket slalom hon har visat upp! Det var otroligt roligt att springa med Charlie denna helg och flygande starter verkar absolut vara något som vi ska fortsätta med ett tag då farten blir så otroligt mycket bättre då! Roligt även att se att de få slalom-fart-passen vi har lagt in redan har börjat ge resultat!

Till nästa år siktar vi på att få upp farten ytterligare ett snäpp för att ha som mål att alltid klara referenstiden samt att få ett säkrare slalom!

Charlie

DM i Agility, Härnösand, 2012-09-15

Starkaste lysande stjärnan på detta DM, för vår del, var helt klart Charlie! Hon sprang på med hög fart och jag behövde aldrig heja på henne utan fick istället springa på för att hinna med henne, helt fantastiskt känsla och hon var superkul att köra med! Tyvärr snurrade matte till det i final-loppet och tyvärr blev det en tunnel för mycket. Men vad gör det när hon visade upp att hon faktiskt kan bli en agilityhund matte har funderat på ifall hon verkligen skulle bli!

Ett bevis på detta är ju att hon hade 6 sekunder snabbare tid än den med näst snabbast tid i agilityklassen vilket även var 4 sekunder ifrån referenstiden! Jippe :).

Östersund Hoppklass och Agilityklass 2 2012-09-01-2012-09-02

Riktigt fina rundor från Charlies sida och i sista loppet imponerade hon stort på mig genom att springa på med otroligt bra tempo. Att hon istället sprang sin egen lilla runda och tog tunnlar baklänges och så vidare är något man får bortse ifrån när hon springer på så otroligt fint :). Tidsfel även denna gång men vi närmar oss en bra fart med stormsteg då hon denna gång endast var 1 sekund över referenstiden i ett lopp då jag inte riktigt tyckte att hon sprang på bra :).

Timrå Hoppklass och Agilityklass 2 2012-08-04 -2012-08-05

Första dagen höll Charlie tempot uppe riktigt bra men under den andra dagen så fick jag henne inte riktigt med mig även fast jag försökte berömma och heja på henne hela tiden. Hon svänger riktigt snävt och fint och är otroligt lyhörd på mina signaler vilket ger henne placeringar men än så länge räcker farten inte alls till för att komma runt utan tidsfel.

Testade att köra flygande start vilket verkar något som passar fröken Charlie riktigt fint.

Charlie & Milou med sina rosetter

Slottshoppet, Uppsala Hoppklass 2 & Agilityklass 2 2012-07-11 - 2012-07-14

För Charlie´s del bestod denna vecka av 3 dagar med 2 klasser vardera dag vilket blev lite i mesta laget för lilla fröken i dagsläget. Hon tappade tyvärr både tempo, motivation och koncentrationsförmåga på slutet och jag valde till slut att enbart belöna fart och lät henne göra lite småfel på vägen.

1 disk i Agilityklass och disken i Hoppklassen var helt mitt fel då jag lät henne springa på i full fart och i ena fallet glömde bort den sista tunneln och i det andra fallet inte hjälpte henne in i slalom utan lät henne köra det lite halvt om halvt med högre fart.

Jag tycker ändock att hon har visat upp riktigt fina sidor under veckan och det är roligt att se att vi kan klara av klass 2 banor. Nu gäller det bara att öka farten på alla moment och då speciellt i slalomen!

 

Nordmaling Debut Hoppklass 2 & Agilityklass 2 2012-06-09- 2012-06-10

Vi hade lite stolpe ut denna helg men för att inte ha tränat agility på 8 månader så måste jag säga att hon var otroligt duktig! Vi lyckades kamma hem en 3:e plats, dock med lite tidsfel på grund av att slalomet fortfarande är lite för långsamt plus att vi måste bättra på hastigheten och omkretsen i våra svängar.

Då vi redan var diskade i en av agilityklasserna testade jag att springa ifrån henne på balansen vilket brukar ge bra fart + fina kontaktfält på träning men det fungerade ännu inte på tävling så vi får fortsätta träna på det.

Dock en mycket bra tävlingshelg och det känns lovande inför sommarens tävlingar!Tillbaka   Resultat 2011  Charlie