Resultat 2012

Nordmaling, Agility och Hoppklass 2, 2012-09-22 - 2012-09-23

En riktigt bra helg lopp-mässigt där vi tyvärr hade lite små-missar som gjorde att vi diskade oss i flertalet klasser. Men när vi väl satte det på alla plan så vann Milou med sin härliga fart och attityd :).

Milou älskar verkligen agility och jag ser fram emot nästa år då vi ska ha blivit ännu bättre på slalom samt kunna ha samma fart men med snävare svängar! I år har Milou gjort otroliga framsteg när det gäller att lyssna på mig vilket har gjort att vi under årets gång har fått försöka hitta en balans mellan att avvakta och att bjuda själv.

Milou

 

DM i Agility, Härnösand, 2012-09-15

I första kvalklassen började Milou med att tjuvstarta och därmed riva första hindret (vilket hon ofta gör vid tjuvstarter) men där efter flöt det på superfint hela vägen fram till slalomet där hon blev lite okoncentrerad eftersom hon verkade ha satt något i halsen. Efter slalomet var det matte som inte var tillräckligt koncentrerad och det blev tyvärr en disk på näst sista hindret. Riktigt roligt var det iallafall att vi inte bara klarade svårigheterna med alla tunnlar vilket de flesta andra (i alla storleksklasser) diskade sig på utan även genomförde det riktigt snyggt och snabbt :).

I agilityklassen var det Milou som var yr och hittade på lite allt möjligt tok vilket snabbt resulterade i en disk. Men det är roligt att se hur otroligt skoj hon tycker det är med agility och hur fint vi klarar av de flesta svårigheter!

Östersund Hoppklass och Agilityklass 2 2012-09-01-2012-09-02

Oj, oj vad fin Milou var denna helg! Taggad till tusen, snabba slalom, och riktiga bra svängar för att vara vi. Det är helt otroligt vad hon har börjat lyssna fint på mig nu! Denna helg lyckades jag även med det jag innan bestämt mig för, att aldrig säga "nej" under banans gång utan istället påvisa vad hon ska göra för att det ska bli rätt vilket fungerar otroligt bra. Tyvärr hade vi lite stolpe ut även här och blev slagen med mindre än en halv sekund och därmed förlorade en pinne. Men vi jobbar oss närmare och närmare pinnarna och nu klarar vi äntligen referenstiden!!

Milou

 

Timrå Hoppklass 2 och debut i Agilityklass 2 2012-08-04 -2012-08-05

Flera fina rundor där Milou lyssnar otroligt bra men tyvärr räckte det inte hela vägen någon gång. Hon vann sin debut i Agilityklass 2 men fick tyvärr 0,16 tidsfel och ingen pinne :(.

Vi måste träna på att bli ännu säkrare i slalom (denna tävling genomförde vi dock slalom med mig på "fel" sida när hon påbörjade slalomet!) samt att vi måste ta snävare svängar eftersom hon förlorar flera sekunder på sina vida svängar.

Charlie & Milou med sina rosetter

 

Hudiksvall Agilityklass 1 A & B 2012-08-01

Milou och jag var laddade till tusen inför vår första start och förutom att vi var lite oroliga för den fartiga slalomingången, där många fick problem, så kändes det som en perfekt Milou-bana. Men vi satte slalomingången och resten av banan flöt på riktigt fint och vi tog hem vinsten med drygt 2 sekunder snabbare tid än tvåan! Att vi dessutom hade den snabbaste tiden av alla nollade starter (small, medium, large) var ju lite som pricken över i:et.

I nästa agilityklass så var ju kraven låga eftersom vi redan tagit den sista efterlängtade pinnen men vi gick ut med full fart ändå. Efter att ha påbörjat banan med en kanongunga så åkte jag tyvärr på blodtrycksfall och ramlade och efter det hängde jag inte riktigt med henne. Men hon skötte sig iallafall strålande och kändes otroligt taggad och med mig hela tiden.

Nu ser vi fram emot kommande tävlingar i Agilityklass 2!

Slottshoppet, Uppsala Hoppklass 2 & Agilityklass 1 2012-07-08 - 2012-07-14

Allra första gången vi är iväg och tävlar i 6 dagar och jag måste säga att jag tycker att Milou klarade det riktigt bra. Kanske att hon inte riktigt hade samma höga tempo på slutet men hon kändes ändå pigg och alert hela vägen.

Vi fick med oss en pinne hem, i agilityklass 1, och nu saknas bara en pinne innan hon blir uppflyttad till klass 2. Det vore skönt att ha båda hundarna samlade i klass 2.

I Hoppklass 2 nollade hon alla lopp på hinder men tyvärr hade vi för långsam tid i alla lopp och hamnar därför långt ner i placeringslistan. Vi måste träna på att ha högre fart in i slalom och ta tigthare svängar utan att förlora något trycket i sprången.

Nordmaling Hoppklass 2 & Agilityklass 1 2012-06-09 - 2012-06-10

En mycket bra tävlingshelg för att inte ha tränat på ca 8 månader och helt otroligt fina slalom i alla klasser! Självständiga och med mycket hög fart :).

Tyvärr blev det lite små-missar som gjorde att de pinnar hon borde ha tagit blev diskar istället. I lördagens hoppklass lyssnade hon otroligt bra då jag stoppade upp henne för att påvisa fel tunnelingång vilket hon lyssnade otroligt bra på. Dock gjorde de kraftiga inbromsningarna att vi kom 1 sekund ifrån en pinne i den klassen, men det känns som att det var värt det inför framtiden eftersom hon har haft lite svårt att lyssna på tävling förut.Tillbaka
   Resultat 2011    Milou